COVID-19. Ce se întâmplă cu Centrala Nucleară de la Cernavodă, în perioada următoare / Planul Nuclearelectrica pentru angajații săi

Publicat: 15 03. 2020, 12:28
Actualizat: 15 03. 2020, 12:37
Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă, oprit din cauza unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, singura din România, ia măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, o parte a personalului va fi supus unor măsuri de izolare.

Planul intocmit are scopul prevenirii intrării în incapacitate de producţie în cazul în care situaţia se va înrăutăţi.

„Având în vedere importanţa strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producţiei de energie electrică la nivel naţional, în condiţii de sigurantă, coroborat cu protecţia personalului şi a comunităţii locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităţilor în cazul nei epidemii şi a format un Grup de Lucru intern care colaborează, coordonează şi implementează măsurile de prevenire şi planifică măsuri de protecţie în funcţie de posibila evoluţie a situaşiei”, anunţă Nuclearelectrica, citată de Agerpres.

Planul prevede măsuri de igienă, dar şi măsuri de asigurare a permanenţei personalului cu un risc minim de contaminare pentru acesta.

În cazul în care situația o va impune și dacă vor fi consemnate cazuri de infectare în zonă, angajații centralei nucleare vor intra în izolare direct la locul de muncă. Cei peste 450 de angajați vor avea toate condițiile necesare activității, precum și cele pentru odihnă și hrană pe perioada aplicării regulilor de izolare.

De asemenea, aproximativ 100 de jandarmi vor fi gata să păzească CNE Cernavodă.