COVID-19 provoacă haos! Masca de protecție devine, de miercuri, obligatorie în apropierea școlilor din acest județ. Ce se întâmplă cu restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri

Publicat: 06 10. 2020, 15:27
Pedepse aspre în Etopia, pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19 (FOTO - ilustrativ)

Masca de protecţie devine obligatorie în apropierea şcolilor în judeţul Dâmboviţa, potrivit unui comunicat emis, marți, de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura va intra în vigoare de mâine, 7 octombrie.

Măsura este aplicabilă pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ în localitățile unde rata de infectare cu coronavirus ajunge la 1.5 la o mie de persoane. Pentru moment, regula este obligatorie în șapte orașe și comune din județul Dâmbovița.

Se instituie, începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi” este prevederea din Hotărârea nr. 36/06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri rămân închise din cauza COVID-19

Totodată, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au menținut restricțiile cu privire la funcționarea restaurantelor, cafenelelor şi sălilor de jocuri de noroc care îşi desfăşoară activitatea în interiorul clădirilor.

De precizat că restricţiile impuse pe 8 septembrie rămân în vigoare în localităţile Ocniţa, Crevedia şi Glodeni până pe data de 13 octombrie, iar de miercuri vor fi închise localurile din spaţiile interioare şi în oraşul Titu, timp de o săptămână.

Membrii CJSU au adoptat Hotărârea nr. 23 din 08.09.2020, privind restricţionarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară următoarele tipuri de servicii: preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, restaurante şi cafenele din interiorul clădirilor, precum şi a activităţi operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pentru următoarele localităţi: Brăneşti, Butimanu, Corneşti, Glodeni, Malu cu Flori, Niculeşti, Ocniţa, Tătărani şi Vulcana Pandele”, au stabilit, în septembrie, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.