Covid-19: Spitalele din Franța trec pe organizarea de criză

Publicat: 14 02. 2021, 19:58
Actualizat: 06 04. 2021, 15:03
Covid-19: Spitalele din Franța trec pe organizarea de criză / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Ministerul francez al Sănătății a solicitat agențiilor regionale de sănătate și spitalelor să intre de pe 18 februarie pe „organizare de criză”. Cererea vine în scopul pregătirii pentru o posibilă creștere a numărului de cazuri de coronavirus cauzate de noile variante, extrem de contagioase, a scris duminică Le Journal Du Dimanche, informează Reuters.

 

Crește numărul de paturi disponibile și se amână operațiile non-urgente

Mișcarea, care ar fi ca un ecou pentru măsurile luate în martie și noiembrie 2020 când Franța a intrat în carantină, implică creșterea numărului de patul disponibile, amânarea operațiilor non-urgente și mobilizarea întregului personal medical.

„Această organizare de criză trebuie implementată în fiecare regiune, indiferent de nivelul de presiune asupra spitalului și trebuie să fie operațională din 18 februarie”, a spus autoritatea sanitară într-un memo citat de ziar.
Autoritatea nu a fost disponibilă pentru a comenta informația, mai scrie Reuters.

 

Criza Covid-19 mută presa din Franța în online. Le Monde dă tonul schimbării

Presa din Franța începe să părăsească printul pentru sectorul digital, arată AFP într-un material publicat joi, 11 februarie. La baza unei asemenea decizii să criza generată de pandemia Covid-19. Anul 2020 s-a dovedit a fi unul atipic, dar nu neapărat catastrofal pentru ziarele din Hexagon. E drept, vânzările au înregistrat o scădere uşoară, dar în schimb a crescut publicitatea din online, stimulată de nevoia de informare şi de divertisment a cititorilor pe durata pandemiei de coronavirus.

În total, au fost vândute 1,9 miliarde de exemplare, reprezentând un recul de 1,5%, afirmă Jean-Paul Dietsch, directorul general adjunct al Alliance pour les Chiffres de la Presse et des Medias.