Cozi uriașe la mai multe secții de vot din Diaspora: Românii așteaptă ore întregi ca să voteze. Au scandat minute în șir „Hoții, hoții” – VIDEO

Publicat: 26 05. 2019, 18:08

This browser does not support the video element.

Sute de oameni așteaptă, duminică, la coadă la secția de votare deschisă la Harrow Council din Londra, imaginile fiind postate pe rețelele de socializare.

Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

La Stuttgart, unele persoane așteaptă și de 4 ore ca să voteze, polițiștii venind la fața locului. Românii au scandat minute bune „Hoții, hoții”. Un italian care are un restaurant în zonă îi lasă pe români să se odihnească înăuntru. Oamenii au decis să facă o coloană separată pentru părinții care vin cu copiii la vot.

La secția de votare nr. 2 din Dublin peste 1000 de persoane stau la coadă pentru a vota, timpul de așteptare fiind de 3 ore.

Un român care trăiește în Dublin a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că oamenii se organizează pentru a merge să voteze în alte orașe și a nu aștepta atât de mult timp.

„Primii oameni s-au pus la coadă la secția de votare nr. 2 din Dublin la 6 dimineață, iar la ora 7 erau, deja, peste 100. În jurul orei 14 sunt peste 1000 la coadă, iar timpul de așteptare este de 3 ore. Oamenii se organizează să meargă în alte secții din alte orașe pentru a nu sta așa mult la coadă, să nu pățească ca la prezindențiale, să nu apuce să voteze”, a spus acesta.

O coadă uriașă s-a format la singura secție de votare amenajată în Valencia (Spania), românii așteptând în medie 4 ore. Mai mulți spanioli s-au oprit din drum și i-au întrebat pe români ce au pățit de s-au adunat în număr atât de mare.

Duminică, până la ora 15.00, votaseră 152.851 de români în străinătate la alegerile europarlamentare și 150.688 la referendumul pe justiție.

Foto: Captură