CRAIOVA. Medicul Mugur Riza, care își bătuse colegii în sala de operații, găsit spânzurat în casă

Publicat: 16 06. 2020, 20:23
Actualizat: 16 06. 2020, 20:27
Mugur Liviu Riza, medicul urolog din Craiova găsit spânzurat în casă (FOTO: Facebook)

Mugur Liviu Riza, medicul urolog cunoscut pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova (județul Dolj), a fost găsit spânzurat, marți după-amiază.

Soţia sa a fost cea care l-a găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei familiei din localitatea Floreşti, judeţul Dolj, acolo unde bărbatul plecase în această dimineață.

Femeia le-a declarat poliţiştilor că acesta nu a mai răspuns la telefon și astfel a plecat personal să vadă ce s-a întâmplat cu el.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat pentru Mediafax că, până acum, nu a fost găsit niciun bilet de adio.

“În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Medicul Mugur Riza, implicat în mai multe scandaluri

Mugur Riza avea 64 de ani şi a lucrat, până în 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, ca medic urolog. Însă, în ultimii ani, nu mai avea o relaţie bună cu colegii săi.

A fost sancţionat disciplinar de mai multe ori pentru altercaţiile pe care le-a provocat, potrivit sursei citate.

De exemplu, anul trecut, i-a fost desfăcut contractul de muncă după ce a intrat în sala de operaţii şi a agresat un medic care se pregătea de o intervenţie chirurgicală, fiind scos din spital cu ajutorul poliţiştilor.

Mai mult, un pacient îl acuza că l-a lăsat să aştepte pe masa de operaţii, ore întregi, punându-i viaţa în pericol.

Medicul Mugur Riza a contestat în instanţă decizia conducerii spitalului, iar în vara anlui trecut a depus o plângere la Poliţie după ce autoturismul i-a fost incendiat, pe o stradă din Craiova.

Medicul care l-a preluat cu ambulanța pe Ekeng, condamnat la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare

Elena Mihaiela Duţă, medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe Patrick Ekeng, după ce acesta s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Dinamo-Viitorul, a fost condamnată, joi, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, de Judecătoria Sector 2. În plus, a primit și 60 de zile de muncă în folosul comunității.