Creatoarea de modă Irina Schrotter și soțul acesteia, citați să dea declarații la DIICOT

Publicat: 24 09. 2014, 23:57

Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în jurul orei 10.00, iar creatoarea de modă a fost citată să vină tot miercuri pentru a da declarații.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în acest dosar, până în prezent nu a fost pusă sub învinuire nicio persoană, fiind începută urmărirea penală doar in rem, pentru fapte de ințiere și constituire de grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală.

Alături de soții Schrotter, în atenția anchetatorilor în această cauză sunt și alți oameni de afaceri din Iași, fiind vizate tranzacții în principal cu produse și materiale de construcții, care ar fi fost vândute la preț supraevaluat, iar banii obținuți ar fi ajuns la societăți din străinătate, între care și firme din Olanda, pentru a li se ascunde proveniența, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declarații atât pe soții Schrotter, cât și alte persoane suspectate în acest caz.

Prejudiciul produs în această cauză, prin evaziune fiscală și spălare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.