Crin Antonescu, întâmpinat cu huiduieli pe Aeroportul clujean, unde se inaugurează noua pistă

Publicat: 26 10. 2013, 16:55
Actualizat: 10 09. 2019, 02:36

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a fost întâmpinat, sâmbătă, la sosirea pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, cu huiduieli din partea mai multor participanți la mitingul aviatic care are loc cu ocazia inaugurării noii piste, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a ajuns la Cluj, sâmbătă după-amiază, cu prima cursă civilă care a aterizat pe noua pistă de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, alături de Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

În momentul în care cei doi au coborât din cursa charter, din mulțimea care participă la mitingul aviatic s-au auzit huiduieli.

Totodată, după trecerea în revistă a gărzii de onoare, Crin Antonescu a fost huiduit din nou de mai mulți participanți.

El nu a făcut nicio declarație, mergând la o întâlnire cu oficialitățile locale care vor participa la inaugurarea noii piste.

În zonă sunt prezenți mai mulți proprietari de terenuri de lângă Aeroportul Internațional „Avram Iancu Cluj, dar și activiști ecologiști care se opun proiectului de la Roșia Montană, care au protestat.

Prima cursă de linie care va ateriza pe noua pistă este un avion care circulă pe ruta București-Cluj, care urmează să ajungă la Cluj la 15.30.

La ora transmiterii acestei știri, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj are loc un miting aviatic, după care se va desfășura o slujbă de sfințire a noii piste, oficiată de IPS Andreicuț și de PS Florentin Crihalmeanu.

Lucrările la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au început în septembrie 2011, în prima etapă pista având 2.100 de metri, iar lucrările sunt inaugurate sâmbătă, costurile proiectului fiind estimate la circa 78 de milioane de euro.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro