Cristi Borcea ar putea fi eliberat joi din închisoare. Omul de afaceri, în fața judecătorilor

Publicat: 29 05. 2019, 16:38

Magistrații Tribunalului București judecă joi o nouă cerere de eliberare condiționată depusă de Borcea, informează stirilekanald.ro.

Acesta își joacă ultima șansă pentru eliberare. Pe 24 aprilie, Judecătoria București i-a năruit visul lui Borcea de a fi liber din nou.

Borcea, care ispășește 7 ani și 6 luni de închisoare în urma contopirii condamnărilor din dosare, a câștigat un an prin muncă.

Din păcate pentru el, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins solicitarea de eliberare condiționată.

„Petentul (…) a muncit la toate penitenciarele în care a fost încarcerat astfel: la Penitenciarul Slobozia – Punct Preluare Deținuți, la Penitenciarul Poarta Albă – Centrala Termică, la Penitenciarul Valu lui Traian – Spălătore și S.C 21 Holding SRL, la Penitenciarul Jilava – fiind repartizat la muncă în exteriorul unității de detenție”, relevă motivarea Judecătoriei Sectorului 5.

„Situația juridică a petentului nu mai este identică celei avute în vedere cu ocazia soluționării primei cereri, pentru simplul motiv că a intervenit o nouă condamnare la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare”, mai arată însă instanța în motivare.