Cristian Cioacă, vizat într-un nou dosar după ce ar fi vândut ilegal mașina Elodiei Ghinescu

Publicat: 28 08. 2013, 16:24
Actualizat: 29 03. 2019, 13:56

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, mama Elodiei Ghinescu a depus o plângere penală la Parchetul Tribunalului Argeș în care se arată că fostul polițist Cristian Cioacă a vândut mașina soției sale, Elodia Ghinescu, în 17 mai 2012, iar autoturismul, bun comun, a ajuns la sora lui Cioacă.

„Doamna Emilia Ghinescu a depus o plângere la Parchet, iar aceasta a fost repartizată pentru soluționare la Poliția Mioveni, localitate unde se află încarcerat în penitenciar Cristian Cioacă. În plângere se arată că Cristian Cioacă ar fi înstrăinat autoturismul, un bun comun, către sora lui. Noi trebuie să dăm o soluție în termen de 30 de zile și să comunicăm doamnei Emilia Ghinescu, cu avizul procurorului, rezultatul cercetării, să dăm un răspuns. Polițiștii de la Mioveni vor merge la Penitenciarul Colibași și îl vor audia pe Cristian Cioacă pentru a soluționa plângerea”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, comisar-șef Dănuț Dinu.

Curtea de Apel Pitești, care judecă apelul lui Cristian Cioacă la decizia din 2 iulie a Tribunalului Argeș prin care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a analizat, în 21 august, legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse în cazul acestuia.

Instanța a dispus ca măsura arestării preventive să fie menținută și în faza apelului, decizia fiind contestată de Cioacă la instanța supremă.

Miercuri, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justie au luat în discuție recursul lui Cristian Cioacă împotriva deciziei Curții de Apel Pitești de mentinere a măsurii arestării preventive.