Cristian Diaconescu (PMP) și Donald Tusk (PPE), sprijin total pentru Republica Moldova

Publicat: 18 06. 2021, 15:52
Actualizat: 18 06. 2021, 15:55
Cristian Diaconescu, după întâlnirea Macron - Putin: „Au o relație mai personală. Există posibilitatea unui dialog cu Europa la un nivel mai ridicat”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, domnul Cristian Diaconescu a avut vineri, 18 iunie, o convorbire telefonică cu domnul Donald Tusk, președintele Partidului Popular European.

În cursul discuției au fost abordate o serie de subiecte privind politica internă din România, precum și principalele dezvoltări la nivel european, în care partidele populare din Europa vor coopera în perioada următoare.

Subiectul Republica Moldova a fost discutat pe larg din perspectiva momentului electoral prin care va trece această țară. Președintele Donald Tusk a exprimat dorința de a coopera îndeaproape cu Președintele Partidului Mișcarea Populară Cristian Diaconescu în ceea ce privește sprijinirea, cu toate mijloacele, a orientării pro-europene a acestui stat. Există intenția Președintelui Tusk de a face o vizită la Chișinău urmând ca în prealabil să aibă consultări cu domnul Cristian Diaconescu .

Cei doi interlocutori au abordat o serie de subiecte privind tendințele preocupante, la nivel european, în ceea ce privește extremismul în Europa, apreciind că o poziționare politică, solidară și coerentă a Partiduuil Popular European trebuie să reprezinte un răspuns imediat și necesar pentru contracararea acestor evoluții.