Cristian Pomohaci a fost scos de pe afișul unui spectacol, după protestul unor localnici din Tulucești

Publicat: 26 05. 2018, 16:39
Actualizat: 25 03. 2019, 19:48

Primăria din Tulucești organizează în fiecare an un concert de zilele comunei, dar la ediția din acest an s-a lovit de o problemă neașteptată. Numeroși localnici s-au declarat nemulțumiți de prezența pe lista artiștilor a lui Cristian Pomohaci, fostul preot fiind implicat într-un scandal sexual și în anchete penale.

Discuțiile aprinse au avut loc în special pe Internet, locuitorii comunei solicitându-i primarului să renunțe la cântărețul controversat. Cu câteva zile înainte de concert, primarul comunei gălățene a anunțat că Pomohaci a fost înlocuit de pe lista cu cântăreți.

„Având în vedere reacția din mediul online față de posibila prezență a cântărețului Cristian Pomohaci pe scena de la ediția din acest an a Festivalului Sărbătoare la Brateș, facem următoarele precizări: toți artiștii/cântăreții au fost contractați de firma de impresariat, care a făcut o oferta totală către Primărie. Ca administrație locală, respectăm dorința locuitorilor din comună și am luat decizia de a-l înlocui pe Cristian Pomohaci cu un alt artist, care va fi anunțat în cel mai scurt timp”, a informat primarul comunei Tulucești, Petrică Bratu.

Decizia a fost luată în condițiile în care prin sat circulau zvonuri conform cărora Pomohaci urma să fie atacat cu ouă în timpul spectacolului.

Pentru a evita scandalul, primarul a decis să-l înlocuiască pe cântăreț, iar hotărârea a fost bine primită de locuitorii care nu l-au vrut pe Cristan Pomohaci pe scena de la zilele comunei Tulucești.

„Felicitări domnului primar Petrica Bratu pentru că a luat în considerare părerea cetățenilor comunei Tulucești să-l înlocuiască pe Pomohaci, având în vedere în ce scandal a fost pus. Nu este un exemplu bun pentru comuna noastră din punctul meu de vedere”, a spus un localnic.

Înlocuirea lui Pomohaci a stârnit numeroase reacții, câțiva localnici nefiind de acord cu decizia primarului lor.

„Cristian Pomohaci ar trebui privit din punctul de vedere al artistului …dacă a făcut ceva rău, nu suntem noi cei care să-l judecăm …judecata este a lui Dumnezeu…aruncați piatra dacă sunteți fără de păcat”, a scris pe Facebook un localnic.

Concertul de la Tulucești va avea loc duminică de la ora 17.00, la căminul cultural din localitate, pe lista cu cântăreți aflându-se Laura Lavric, Alessia și Vali Vijelie.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit din Biserică la sfârșitul anului trecut, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.