Cristian Tudor Popescu: „Am auzit niște nemernici care insinuau nu știu ce blaturi. Simona a jucat cinstit”

Publicat: 26 10. 2014, 18:30

 „Este o performanță unică pentru o jucătoare de tenis din România faptul că a ajuns în finala acestui turneu. M-a surprins, nu că a pierdut la Serena Williams – mă așteptam la acest lucru, modul cum a cedat. A fost prea tensionată, serviciul nu i-a mai funcționat atât de bine ca în primul meci. Îmi pare rău că s-a crispat în acest joc, ar fi fost frumos dacă finala era mult mai strânsă. Păcat, Simona nu și-a dat drumul la joc, avea ce să arate”, a declarat Cristian Tudor Popescu, senior-editor la Gândul.info.

În ciuda rezultatui din finală, editorialistul a ținut să remarce performanța Simonei Halep la Singapore: ” A jucat finala cu Serena, bravo ei! Până la urmă a fost o partidă între o jucătoare care a disputat o finală de Grand Slam și o jucătoare care a câștigat 18 titluri de Grand Slam. Performanța Simonei rămâne, am văzut cum și-a îmbunătățit jocul în ultimele 3 luni, este ceva extraordinar”.

Cristian Tudor Popescu este convins că Simona Halep și-a câștigat un alt statut în circuitul WTA după evoluția de la Turneul Campioanelor: „Simona, cu acest turneu, a trecut în alt cer, va juca altfel toate meciurile care vor urma de acum încolo”.

Jurnalistul Gândul a vorbit și despre insinuările care s-au făcut înaintea meciului Simona Halep – Ana Ivanovic, în urma căruia românca a calificat-o pe Serena Williams în semifinale: „Am auzit niște nemernici care insinuau nu știu ce blaturi. Simona a jucat cinstit meciul cu Ana Ivanovic, nu a încercat să o scoată pe Serena sub forma aceasta”.