Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD pentru discriminare la adresa romilor. Reacția jurnalistului

Publicat: 27 09. 2014, 15:10

Cristian Tudor Popescu a fost sancționat de CNCD cu o amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei pentru articolul „Familia Băsescu îl ajută pe doctorul Ponta să opereze”, publicat în luna iunie a acestui an, din care Consiliul citează, într-un comunicat, următorul fragment: „Astă-toamnă am participat la Paris la o întâlnire internațională. Cea mai neplăcută situație de care m-am lovit a fost confundarea, voită sau nu, a țiganilor autori de infracțiuni pe bandă rulantă în Franța cu români. M-am străduit cât am putut să explic că acești țigani hoți, cerșetori, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internațională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să-i facă față întreaga Europă, nu România de una singură”.

Ulterior, editorialistul gândul a publicat un alt articol, în care a făcut o serie de precizări în legătură cu afirmațiile menționate mai sus.

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CNCD. „Consider această hotărâre nedreaptă, dar nu am timp, bani și nervi pentru a o contesta în justiție. Aș vrea măcar ca banii încasați din amenda mea să fie dați unei familii de țigani săraci, care n-a comis nicio fărădelege”.