Cristian Tudor Popescu, despre accederea României în Grupa Mondială a FED CUP: „România are în clipa de față tenis”

Publicat: 20 04. 2015, 22:32
Actualizat: 21 04. 2015, 07:22

This browser does not support the video element.

„România are în clipa de față tenis, asta e important. Avem echipă, avem valoare și în țară suntem o echipă mare. Nu mai e vorba de Simona Halep. E vorba că România concurează acum cu marile puteri. Așa cum Simona Halep ne spunea, avea toată încrederea că fetele pot câștiga și fără ea”, a afirmat Cristian Tudor Popescu în cadrul emisiunii Gândul LIVE.

Acesta a vorbit și despre refuzul canadiencei  Eugenie Bouchard de a da mâna cu Alexandra Dulgheru înaintea întâlnirii de Fed Cup de la Montreal. „Gestul ei de a refuza la tragerea la sorți să îi dea mâna Alexandrei Dulgheru este nemaivâzut în tenis(…). Gestul ăsta a dării mâinii este unul care anulează violența de mii de ani(…). Nimeni nu i-a spus că cu asta poți să îndârjești adversarul. Un astfel de gest le-aîncărcat pe Alexandra Dulgheru și pe Andreea Mitu cu o îndârjire extraordinară”, consideră editorialistul Gândul.

Vezi în video declarațiile integrale ale lui Cristian Tudor Popescu.

Echipa României a acces în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada, la sfârșitul săptămânii trecute, la Montreal, cu scorul general de 3-2. Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, iar Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-4, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA. Duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, a învins-o pe Eugenie Bouchard, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, Dulgheru s-a impus în fața lui Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2, iar cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru.