Cristian Tudor Popescu, despre demisia ministrului Educației, Ioan Mang. VIDEO

Publicat: 15 05. 2012, 21:43
Actualizat: 14 12. 2012, 21:17

This browser does not support the video element.

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a susținut, în emisiunea Gândul LIVE, că fiecare zi în care Ioan Mang a rămas în fruntea Ministerului Educației a însemnat „o jignire” a premierului Ponta la adresa profesorilor, elevilor și studenților și „denotă o nepăsare” a șefului guvernului față de acest minister. 

„E a doua oară (după cazul Corina Dumitrescu -n.r.) când domnul Ponta nu își asumă demiterea personajului pe care l-a desemnat la Ministerul Educației și respectivul, pentru binele guvernului, partidului, își dă demisia fără a-și recunoaște nicio vină. Fiecare zi în care domnul Mang a rămas în funcție a însemnat o jignire a domnului Ponta adresată profesorilor competenți, că nu sunt toți mangi, și elevilor, și studenților. Să ai un al doilea caz, mai grav decât primul, denotă o nepăsare, ca să nu zic miserupism al domnului Ponta față de acest minister”, a spus editorialistul gândul.

Cristian Tudor Popescu a adăugat că „rezistența remarcabilă” vreme de o săptămână a lui Ioan Mang în fruntea Educației este legată de interesele care au fost pentru ca el să ajungă în această funcție.

„Nu cred că domnul Ponta are vreo treabă cu doamna Dumitrescu, cu domnul Mang. Acestea sunt personaje pe care anumite găști politice le împing în față într-un anume moment cu scopuri bine definite în viitor”, a spus editorialistul gândul.

El a apreciat că răspunsurile lui Mang la acuzațiile care i s-au adus au fost „de natură pitecantropică”: „A spus că e vorba de o conspirație pedelistă care a cuprins întreaga Europă. Reacțiile domniei sale sunt de natură pitecantropică. Ori dânsul e pitecantrop, ori ne ia pe noi de pitecantropi”.

Cristian Tudor Popescu a atras atenția că, în ciuda întregului scandal,  în continuare, Ioan Mang rămâne profesor universitar și face parte din comisia de învățământ.

Editorialistul gândul a mai spus că scandalurile de Ministerul Educației chiar înainte de examenul de bacalaureat reprezintă „o vulnerabilitate morală care i se datorează domnului Ponta”.