Criză de vaccinuri pentru bebeluși împotriva hepatitei B și a poliomielitei în județul Sibiu

Publicat: 22 04. 2013, 18:09
Actualizat: 28 03. 2019, 15:37

Stocurile de vaccinuri Infanrix Hexa și Pentaxim, care se administrează bebelușilor împotriva hepatitei B, a tetanosului și a poliomielitei, s-au apuizat în județul Sibiu, DSP informând medicii de familie să facă liste de așteptare până când serurile vor fi din nou distribuite.

Medicul epidemiolog Georgeta Marga din cadrul DSP Sibiu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că s-au epuizat stocurile pentru vaccinurile Infanrix Hexa și Pentaxim, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-au epuizat stocurile pentru vaccinurile Infarix Hexa și Pentaxim. În prezent, asteptăm și am primit informații de la Ministerul Sănătății că sunt în curs de aprobare stocurile deja existente la Unipharm pentru a fi distribuite, repartizate pe județe pentru vaccinarea copiilor mici”, a declarat Georgeta Marga.

Potrivit acesteia, până la rezolvarea problemei, vaccinarea copiilor se amână, iar medicii de familie vor face liste de așteptare cu copiii restanțieri.

„Sperăm ca această perioadă de așteptare să fie scurtă. Informația primită inițial ne spune că în această săptămână vom avea vaccinul la DSP și așteptăm decizia ministerului de repartiție”, a adăugat Marga.

Conform acesteia, aproximativ 360 de copii au nevoie, lunar, de vaccinurile în cauză.

Infanrix Hexa se administrează bebelușilor împotriva hepatitei B, a tetanosului și a poliomielitei și se face la două și la șase luni. Pentaxim are aceleași componente, mai puțin împotriva hepatitei B, și se administrează bebelușilor de patru și 12 luni.