Cros inedit în București: participanții aleargă cu o carte în mână pentru a înființa o bibliotecă

Publicat: 14 08. 2015, 11:11

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, ediția a VIII a, își propune să ofere spectatorilor o experiență culturală complexă. Astfel, între 22 și 31 august, la Muzeul Național al Țăranului Român, bucureștenii își pot oferi „o cură de oxigen cultural”. Spectacole de teatru independent, spectacole-lectură, lansări de carte, conferințe, ateliere, o terasă neconvențională și un cros cultural inedit sunt câteva dintre propunerile din acest an ale evenimentului.

Inițiatorii crosului, care va avea loc pe 22 august, de la ora 10.00, pe traseul Arcul de Triumf – Muzeul Național al Țăranului Român, sunt Chris Simion, regizoare și scriitoare, și Valeria van Groningen, multiplă campioană olimpică.

Condiția înscrierii este ca participanții să aibă la ei o carte pe care o consideră esențială pentru cultura lor și a celorlalți. După ce s-au înscris și se dă startul de gimnasta Andreea Răducanu, participanții aleargă sau merg pe distanța propusă cu cartea în mână. În plus, când ajung la linia de sosire, o donează bibliotecii „Undercloud”, care va funcționa în Clubul Țăranului.

Biblioteca va fi deschisă bucureștenilor pe toată perioada anului. Toți iubitorii de literatură vor putea împrumuta cărțile gratuit. Pentru că este un cros atipic, numerele vor fi atașate ca semn de carte. În acest fel, donația va rămâne în amintirea cititorilor și va intra în istoria bibliotecii.

Crosul este organizat de Festivalul de Teatru Independent Undercloud împreună cu Asociația Bucharest Running Club.