Crucile anti-moschee au ajuns la Parchet

Publicat: 12 04. 2016, 19:03

Potrivit surselor menționate, pe 8 aprilie, Poliția Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale iar imediat după cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului București, existând suspiciuni pentru mai multe zone din Capitală. În acest moment nu este începută urmărirea penală iar procurorii împreună cu polițiștii de la Investigații Criminale fac verificări prealabile.

Serviciul de Investigații Criminale, de la nivelul Direcției Generale a Poliției Capitalei, a solicitat secțiilor din subordine să înainteze către Structura Centrală toate sesizările pe care le au cu privire la instalarea crucilor inscripționate cu mesajul „Creștinii nu vor megamoschee”.

În documentul intern se arată că polițiștii din subordine trebuie, printre altele, să „identifice camerele video care surprind momentul amplasării crucilor și să întocmească procese verbale de vizionare a înregistrărilor video, să depună crucile găsite la camerele de corpuri delicte ale fiecărui sector de poliție .”

După ce vor analiza toate probele strânse inițial, procurorii vor lua decizia dacă încep urmărirea penală, declară sursele citate.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate în mai multe locuri din Capitală.

„Astăzi 8 aprilie 2016 am montat 500 de sfinte cruci de lemn în dorința de a sensibiliza și trezi conștiința cetățenilor, referitor la pericolul construirii unei Mega Moschei în București. În marile intersecții pe Cruci stă scris „Creștinii nu vor Mega Moschee” Cătălin Berenghi și Cătălin Ioan Gornic”, au scris pe Facebook tinerii care susțin că s-au ocupat de organizarea protestului.