CSM respinge acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare împotriva lui Kovesi

Publicat: 13 06. 2018, 15:55
Actualizat: 25 03. 2019, 23:00

Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunea disciplinară deschisă de Inspecția Judiciară împotriva șefei DNA. Este vorba despre cauza în care Laura Codruța Kovesi a fost cercetată pentru că ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare vădită de incompatibilitate.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de către reprezentanții Inspecției Judiciare la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Laura Codruța Kovesi a ajuns miercuri dimineață la sediul CSM, pentru a fi audiată în ședința Secției pentru procurori în legătură cu o altă acțiune disciplinară demarată de Inspecția Judiciară împotriva ei referitoare la neprezentarea la comisia parlamentară de anchetă.

Audierea s-a încheiat după aproape două ore. Procurorul-șef DNA a fost întrebat la plecare dacă-și dă demisia în contextul deciziei CCR, dar a refuzat să răspundă.

„La revedere. Nu am alte comentarii de făcut. Vă mulțumesc”, au fost singurele comentarii făcute de Laura Codruța Kovesi la întrebările jurnaliștilor, care au vrut să știe dacă procurorul-șef DNA își dă demisia în condițiile în care Curtea Constituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare în cazul acesteia.