CTP la Gândul Live: „În ciuda celor 1.90 m, Ponta nu mai poate funcționa ca paravan pentru PSD. I se vede mazărea în spate”. Ce spune despre Iohannis

Publicat: 21 01. 2015, 08:19

„Ponta n-are cum să se mențină la șefia PSD până la sfârșitul lui 2015″, este de părere Cristian Tudor Popescu. „În momentul în care omul afiș nu mai e capabil să mai ascundă, cu pânza aia de la paravan, ce e în spate, trebuie înlăturat. De ce face declarația asta dl Mazăre (n.r. Radu Mazăre a cerut demisia lui Ponta de la conducerea partidului)? Pentru că începe să i se vadă adevărata natură, pentru că Victor Ponta nu mai ține pravan. Dl Ponta, în ciuda celor 1.90 și ceva metri ai săi, nu mai poate să funcționeze ca paravan și i se vede mazărea în spate. În clipa în care devine străveziu, el nu mai poate să funcționeze”, a spus editorialistul în timpul ediției Gândul Live moderate de Claudiu Pândaru.

„În momentul în care pleacă Ponta, domnul Ghiță nu mai are ce căuta pe veci în PSD”, a continuat Cristian Tudor Popescu. Potrivit acestuia șansele ca Mircea Geoană să creeze un paternic puternic de stânga sunt aproape nule: „Este imposibilă crearea unui partid de stânga, care să trăiască departe de matcă și să evolueze într-un partid nou”.

Cristian Tudor Popescu: „Iohannis a făcut un nimic nemțesc. Un nix”

Editorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Gândul Live, și despre prima lună petrecută la Cotroceni de Klaus Iohannis.

Întrebat de moderatorul Claudiu Pândaru cum apreciază activitatea președintelui Iohannis, jurnalistul a răspuns cu un catren publicat în gândul. „Gândul de an ce-i bate tac și ticul/ Călcând români pe coadă, Ponta dete chix/ Iohannis birui binefăcând nimicul/ Dar un nimic nemțesc, monumentalul nix”. „Cu accent pe ultima parte”, a punctat jurnalistul.

Totodată, Cristian Tudor Popescu a criticat faptul că șeful statului și-a postat, după atentatele din Franța, mesajul „Je suis Charlie”. „Înseamnă să te confunzi cu ceea ce făceau oamenii ăia la acea revistă. pe Hollande nu l-am văzut cu „Je suis Charlie””.