Cu pianul la PROTEST. Manifestanții au aniversat Mitingul Diasporei din 10 august

Publicat: 08 09. 2018, 21:27
Actualizat: 26 03. 2019, 07:22

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă seară, în Piața Victoriei din Capitală, pentru a marca o lună de la violențele de la mitingul din 10 august. La aniversare, artistul german Davide Martello a susținut un concert de pian chiar în piață.

Davide Martello a ajuns în Piața Victoriei cu pianul tras de bicicletă și a ținut un recital.

Manifestația, denumită „Gust de libertate/ A taste for freedom”, a fost anunțată pe Facebook, organizatorii dorind astfel să marcheze o lună de la violențele de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. „La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în același loc ca să demonstrăm că suntem mulți, uniți și puternici, și că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, știm că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie și grațiere și nu vom permite așa ceva”, potrivit mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pianistul Davide Martello a devenit cunoscut după ce și-a dus pianul în multe zone de conflict din lume, precum Piața Taksim din Istanbul, Bataclan sau Afganistan.