CUGIR. Una dintre femeile rănite, vineri, în explozia de la Uzina Mecanică a murit

Publicat: 27 05. 2020, 18:44
Actualizat: 27 05. 2020, 18:50
S-a înregistrat primul caz al unui cadru medical răpus de Covid-19, în Brăila (FOTO - ilustrativ)

O femeie de 53 de ani, rănită în explozia de vineri după-amiază de la Uzina Mecanică Cugir, în județul Alba, a murit la spital, din cauza arsurilor grave.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că femeia a murit, în noaptea de marți spre miercuri, într-un spital din București, aceasta având arsuri pe 70% din suprafața corpului.

După deflagrație, femeia a fost transportată la București cu un elicopter SMURD.

Explozia s-a produs vineri după-amiază la Uzina Mecanică Cugir, în zona tunelului de încercări, unde lucrează în general persoane de sex feminin. Deflagrația s-a soldat atunci cu două victime, ambele femei.

Explozie urmată de incendiu la Uzina Mecanică Cugir, soldată cu două victime

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri după-amiază, la Uzina Mecanică Cugir. Primele informații arătau că trei persoane au suferit arsuri, dar ulterior numărul victimelor s-a redus la două persoane.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Garda de Intervenție Sebeș a intervenit, pe 22 mai,  pentru stingerea incendiului de la Uzina Mecanică Cugir.

„Din primele informații este vorba de o explozie urmată de incendiu în urma căreia au rezultat 3 victime cu arsuri. Acțiunea este în dinamică”, suna anunțul inițial al celor de la ISU Alba, potrivit Mediafax.

Explozia a avut loc în tunelul de încercări

Apoi, reprezentanții ISU Alba au revenit anunțând că explozia s-a produs în zona tunelului de încercări, fiind confirmate, până la urmă, doar două victime: o femeie de 53 de ani cu arsuri pe 40% din corp, pentru care a fost chemat un elicopterl SMURD, și o femeie de 58 de ani, care a suferit arsuri mai ușoare.

„Incendiul nu se manifestă cu flacără vizibilă, pompierii acționează pentru lichidare”, transmitea, vineri, ISU Alba.