Cum a reacționat un turist american după ce a dat 266 de lei pe mâncare, în Mamaia: „Nu sunt într-un sat ciudat și mic”

Publicat: 09 07. 2022, 10:01
Actualizat: 09 07. 2022, 11:01

Un vlogger american a rămas șocat de cât de ieftină e viața în România și a împărtășit cu urmăritorii lui de pe Tik-Tok cât l-a costat să își cumpere de mâncare pe litoralul nostru. 

Turistul, care este un vlogger cunoscut în America, a postat pe TikTok un filmuleț pe care l-a denumit „Trăiesc ca un rege în Româniaa”, în care le-a arătat, vădit surprins, urmăritorilor săi câte alimente a putut cumpăra cu 266 de lei, adică aproximativ 45 de dolari.

Astfel, cu ”doar 45 de dolari”, acesta a cumpărat: somon file, fructe de mare, legume, ceapă, ton, cereale pentru micul dejun, avocado, caise, castraveți, pepene roșu, roșii, apă, ulei spaniol, ciuperci, condimente, cartofi dulci, lapte de migdale și foietaj cu spanac și mere.

Mamaia Nord, comparată cu Miami Beach și Saint Tropez

Acesta chiar a comparat Mamaia Nord cu Miami Beach și Saint Tropez, stațiunea Mamaia devenind din ce în ce mai scumpă, cel puțin pentru români.

„Și nu sunt într-un sat ciudat și mic, nu, sunt în una dintre cele mai scumpe zone din România. Se numește Mamaia, e la Marea Neagră. E ca Miami Beach în Florida sau Saint Tropez în Franța. Și tot ce v-am arătat aici costă doar 45 de dolari. Bine ați venit în România”, a spus el pentru urmăritorii de pe Tik Tok.

Pe de altă parte, pentru unii români, prețurile de pe litoralul Mării Negre sunt mai mult decât își pot permite. Sumele au crescut foarte mult în această vară, comparativ cu anul trecut.

Spre exemplu, pentru o bere pe plaja Modern sau 3 Papuci din Mamaia trebuie să scoți din buzunar 13 lei, în timp ce în urmă cu câțiva ani era doar 7-8 lei, sau pentru un meniu la împinge tava costă în jur de 50 de lei.

Iar pentru un sejur de 7 zile la un hotel de 5 stele, în Mamaia, prețul pornește de la 10.000 de lei, cameră dublă standard, cu mic dejun și prânz inclus.