Cum arată Palatul Ducal din București, vândut cu 1,1 milioane euro

Publicat: 10 09. 2015, 23:01

Imobilul are o suprafață totală de 823 de metri pătrați.

Vânzarea clădirii, situată între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, face parte din strategia companiei de restructurare a activelor. În urma tranzacției, 75% din sumă va fi distribuită deținătorilor de obligațiuni ale companiei până la finalul lunii septembrie.

Clădirea de trei etaje, subsol și garaj a fost achiziționată de Plaza Centers în 2007 și are o arhitectură franceză. Aceasta a fost transformată în clădire de birouri, după o renovare completă, care a fost finalizată în 2005.

Plaza Centers, care a intrat în reorganizare judiciară în 2014, deține o participație de 75% din proiectul Casa Radio, într-un parteneriat semnat în 2006 cu Ministerul Dezvoltării. Proiectul ar urma să aibă o suprafață netă construită de 550.000 metri pătrați, cu un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 76.000 metri pătrați, dar și spații de birouri, hotel, apart-hotel și un centru de conferințe.

Plaza Centers mai deține terenuri în Slatina, Iași și București, unde intenționa înainte de declanșarea crizei să dezvolte spații de retail. Începerea construcției a fost amânată însă în repetate rânduri, iar pentru acest an dezvoltatorul israelian își propunea să înceapă dezvoltarea proiectului din Timișoara și a unuia lângă Ateneu, în București.

În această vară, Plaza Centers a vândut către Dedeman și Lidl un teren de circa 46.000 de metri pătrați în Iași, cu o valoare estimată la 7,28 milioane de euro.