CUM AU REDUS MINIȘTRII UDREA, IALOMIȚIANU ȘI BOTIȘ TVA „DIN GREȘEALĂ”, ALĂTURI DE CEILALȚI DEPUTAȚI PDL

Redactor:
Vlad Mironescu
CUM AU REDUS MINIȘTRII UDREA, IALOMIȚIANU ȘI BOTIȘ TVA „DIN GREȘEALĂ”, ALĂTURI DE CEILALȚI DEPUTAȚI PDL
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege inițiat de parlamentari PSD+PC și PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal și zahărul, Camera fiind forul decizional.

UPDATE9: Toader: Grupul PDL a depus oinițiativă pentru a îndrepta eroarea de la votul privind TVA șipensiile

Liderul grupului deputaților PDL, Mircea Toader, a declarat,miercuri, că democrat-liberalii au depus o propunere legislativăpentru a corecta eroarea de la votul dat în favoarea reducerii TVAși neimpozitării pensiilor sub 2000 lei, arătând că inițiativaprevede că se va reveni la textele inițiale.


UPDATE 8: Tănăsescu:Scăderea TVA și neimpozitarea pensiilor trebuie analizate cu grijă;efectele nu se cunosc

Discuțiile cu FMI nu au avut în vedere până acum reducerea TVA la5% pentru alimentele de bază și neimpozitarea pensiilor sub 2.000de lei, astfel că decizia Parlamentului trebuie”analizată cu grijă”și trebuie văzute efectele, a declarat, miercuri, reprezentantulRomâniei la FMI, Mihai Tănăsescu.

„Este clar că din discuțiile de până acum nu am avut în vedere oastfel de alternativă. Probabil că o asemenea decizie aParlamentului trebuie analizată cu grijă în perioada următoare, săvedem care sunt efectele ei”, a spus Tănăsescu.


UPDATE 7: Dușa:Deputații PDL nu au votat din greșeală scăderea TVA, însubconștient știau că e bine

Liderul deputaților PSD, Mircea Dușa, a declarat, miercuri, într-oconferință de presă, că deputații PDL au votat, marți seară, legeaprin care scade TVA nu din greșeală, ci pentru că în subconștienterau de acord cu propunerea.

Dușa a spus că motivele invocate de deputații PDL pentru adoptareapropunerii legislative prin care TVA la alimente de bază șiconstrucții se reduce la 5% sunt „puerile”.


UPDATE 6:Ministrul Muncii: Și eu amvotat reducerea TVA; Legislativul s-a pronunțat, Executivul trebuiesă aplice

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, miercuri, că atâtatimp cât Legislativul s-a pronunțat asupra neimpozitării pensiilormai mici de 2.000 de lei, Executivul trebuie să aplice, recunoscândcă a votat și el reducerea TVA la 5 % pentru alimentele debază.

Ioan Botiș a arătat că, potrivit principiului separăriiputerilor în stat, este atribuția Parlamentului de a vota legi, iara Executivului de a le pune în aplicare.


UPDATE 5: Ialomițianu:Votul la reducerea TVA a fost o eroare, votul a fost pentruraportul de respingere

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a declarat,miercuri, că la votul privind proiectul de lege privind reducereaTVA la 5% la alimentele de bază a fost „o eroare”, el precizând căa fost vorba despre un vot „pentru raportul de respingere”.

„S-a pus problema unui raport de respingere și votul a fostpentru raport de respingere”, a subliniat Ialomițianu, care estedeputat și a votat în favoarea proiectului de lege privindreducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază.


UPDATE 4:Vișan (PDL), despre votul lacele două propuneri legislative: A fost o eroare care se poateîndrepta

Deputatul PDL Gelu Vișan a declarat, miercuri, că votul dat asuprascăderii TVA la produsele alimentare și neimpozitării pensiilor sub2000 a fost „o eroare de tehnică legislativă” care va fi întreptatăde Parlament printr-un vot al majorității.

„A fost o eroare de tehnică legislativă, au venit foarte multeproiecte cu rapoarte de respingere, adoptare. A fost o eroare carese poate îndrepta”, a afirmat Gelu Vișan.


UPDATE3: Frumosu: Decizia descădere a TVA trebuie completată cu altele, ca să scadă prețulpentru cumpărători

Președintele Federației din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, adeclarat că decizia de scădere a TVA pentru alimentele de bază vineîn sprijinul populației, dar că trebuie completată cu alte măsuriastfel încât să scadă prețurile pentru cumpărători.

Potrivit lui Dragoș Frumosu, această lege trebuie promulgată depreședinte, chiar dacă au apărut informații legate de o eroare avotului, deoarece vine în sprijinul populației sărace.


UPDATE 2: Deputații PDLsusțin că au votat din greșeală cele două legi. Mircea Toader îșiasumă greașeala

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, miercuri, că PDL a votatdin greșeală cele două proiecte privind reducerea TVA la alimentelede bază și neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei,precizând că parlamentarii partidului vor depune o inițiativă deanulare a acestora.


UPDATE: Rădulescu:Parlamentarii PDL și UDMR nu au știut ce votează când au decisscăderea TVA la alimente

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu adeclarat agenției MEDIAFAX că parlamentarii PDL și UDMR nu au știutce votează atunci când au decis scăderea TVA la alimentele de bazăși că taxa nu poate scădea pentru că s-ar încălca acordul cu FondulMonetar Internațional.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, un proiect de legeinițiat de parlamentari PSD, PC și PNL prin care TVA scade de la24% la 5% pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea,laptele, uleiul și zahărul.


Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, un proiect de legeinițiat de parlamentari PSD+PC și PNL prin care se instituieaplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea,carnea, laptele, uleiul vegetal și zahărul, Camera fiind foruldecizional.

Inițiativa legislativă semnată de mai mulți deputați și senatoriPSD+PC și PNL a fost respinsă de Senat, dar a trecut marți, aceastafiind adoptată de Camera Deputaților, în sesiunea de vot final, cuunanimitate, respectiv 290 de voturi „pentru”.

Click aici pentru toateinformațiile despre propunerea legislativă243/2010

Inițiativa legislativă privește aplicarea TVA de 5% la alimentelede bază, considerându-se că acesta este unul dintre mijloacele demenținere a nivelurilor prețurilor la alimente precum pâinea,carnea, laptele, uleiul vegetal și zahărul.

„În plen a fost adoptată, la votfinal, inițiativa noatră de reducere a cotelor de TVA pentruprodusele alimentare de bază. Iată că deja unul dintre obiectiveleprogramului de guvernare lansat la Congres a fost atins”, adeclarat, miercuri, președintele Comsiei de Buget-Finanțe dinCameră, deputatul PSD Viorel Ștefan.

VEZI AICI CUM A VOTATFIECARE PARLAMENTAR

El a susținut că inițiativa PSD+PC și PNL a fost votată marți și decătre ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, prezent la vot.”Inițiativa legislativă va intra în vigoare de la momentulpublicării în Monitorul Oficial”, a mai spus Viorel Ștefan.

Întrebat dacă PDL a votat această inițiativă a opoziției dintr-oeroare, Viorel Ștefan a precizat că Guvernul și-a asumat încunoștință de cauză acest demers. „Sunt puțin derutat. Dezbaterileîn plen au avut loc într-un moment în care noi nu eram în sală,ședința fiind condusă de Roberta Anastase. Faptul că, urmare aacestei dezbateri, a condus la un vot favorabil inițiativei, neface să credem că Guvernul și-a asumat în cunoștință de cauzăaceste demers”, a mai spus Viorel Ștefan.

Vedeți cât ar pierde statul dinreducerea TVA la 5% pentru alimentele debază

Camera Deputaților fiind foruldecizional, legea urmează să fie transmisă președintelui TraianBăsescu pentru promulgare.

Inițiativă prin care pensiile sub 2.000 de lei nu seimpozitează, adoptată marți de Cameră

Camera Deputaților a adoptat marți o propunere legislativă adeputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, careprevede că „venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prinscăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de leineimpozabile lunare”.

Propunerea a înregistrat 286 de voturi „pentru”, două „împotrivă”și două abțineri. Inițiativa legislativă a fost respinsă de Senatîn luna mai. (Liviu Dădăcuș,[email protected])

Citește și:

O”EROARE” DE UN MILIARD DE EURO. Cum au votat greșit Udrea,Ialomițianu, Botiș

PDL avotat din „eroare”. UDMR a trădat „în cunoștință decauză”

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide