Cum au scăpat două PERSONAJE CHEIE din Dosarul Microsoft. Danileț: „Teoretic, se poate prezenta la ușa Parchetului într-o dimineață cineva care vrea să se autodenunțe”

Publicat: 01 04. 2015, 23:23

This browser does not support the video element.

Pus în pielea unui procuror, Cristi Danileț a explicat că interesul său ar fi să prindă un demnitar, iar în acest sens ar avea discuții prelabile în care ar informa persoana vizată că e mai bine să denunțe. El a admis că astfel de discuții nu sunt prevăzute în vreo lege, dar ele există.

„Tactica este extrem de importantă. Dacă aș fi procuror, aș fi interesat să prind un demnitar al statului și să am un colaborator important, persoana de la care a pornit intreg dosarul să o am de partea mea. Aș putea avea discuții cu persoana în prealabil că e mai bine se denunțe fapta decât să fie urmărit, aducând la cunoștință prevederile legale. Discuțiile au loc. Teoretic, se poate prezenta la ușa Parchetului într-o dimineață cineva care vrea să se autodenunțe. Este un bun cetățean, onest, al patriei, vrea să ajute organele judiciare”, a spus el.