Cum face față Coreea de Sud virusului COVID-19. Oamenii se plâng că autoritățile trimit alerte cu informații intime despre persoanele infectate

Publicat: 06 03. 2020, 10:07
Actualizat: 07 04. 2021, 03:35
Coronavirus

Peste 6.280 de cazuri de coronavirus și 42 de decese cauzate de acesta au fost înregistrate în Coreea de Sud. Întrucât numărul celor infectați continuă să crească, autoritățile au mărit numărul de alerte text, spre nemulțumirea oamenilor care se plâng că acestea includ dezvăluiri jenante despre viața privată a celor bolnavi.

Conform The Guardian, cetățenii acestei țări primesc „texte de îndrumare pentru siguranță” de dimineața până seara târziu, reamintindu-le oamenilor să se spele bine pe mâini și să evite să-și atingă fața.

O mare parte din critici se concentrează pe mesaje care urmăresc mișcările celor care au fost recent diagnosticate cu coronavirus.

Cum arată mesajele transmise de autorități

„O femeie de 60 de ani tocmai a fost testată pozitiv. Dați click pe link pentru a vedea locurile pe care le-a vizitat înainte de a fi internată.”, este unul dintre mesaje.

Avalanșa de informații a inclus, de asemenea, și câteva dezvăluiri jenante. De exemplu, unele alerte au alimentat speculațiile cu privire la viața extraconjugală a celor infectați.

În vreme ce mesajele nu îi afectează pe cei implicați fiindcă numele nu este făcut public, magazinele sau restaurantele regăsite pe liste au de suferit.