Cum folosește ISIS folosește fotografia băiețelului mort pentru a-i intimida pe sirienii care vor să fugă

Publicat: 11 09. 2015, 16:59

Fotografia cu Aylan a apărut în ediția de săptămâna aceasta a revistei de propagandă a grupării jihadiste, Dabiq. Articolul care o însoțește dezvăluie îngrijorarea grupării Stat Islamic că sirienii și irakienii care trăiesc pe teritoriile controlate de jihadiști sunt atât de disperați să scape încât riscă să moară.

După ce fotografia cu Aylan a apărut în presa internațională și pe rețelele de socializare, militanții Statului Islamic au criticat refugiații pe Internet, acuzându-i că abandonează islamul și merg pe teritoriile „necredincioșilor”.

Gruparea jihadistă i-a avertizat pe sirieni că părăsirea teritoriilor controlate de Statul Islamic este un „păcat major periculos”, care va determina copiii acestora să „abandoneze islamul pentru creștinism, ateism sau liberalism”.

Chiar dacă copiii refugiaților sirieni din Europa nu devin „necredincioși”, ei vor fi „sub amenințarea constantă a păcatului trupesc, a sodomiei, drogurilor și alcoolului”, avertizează articolul publicat în revista Dabiq.

Și acei copii care nu cad în păcat tot vor suferi, pentru că vor uita cum să vorbească limba arabă, limba Coranului și islamului, continuă Dabiq.

Părinții sunt avertizați de asemenea că, dacă vor fugi, copiii lor probabil vor muri „în timpul călătoriei periculoase către teritoriile cruciaților războinici”.

O altă fotografie care însoțește articolul arată refugiați care se înghesuie într-o dubiță. „Mulți sirieni au murit pe drumul spre darul-kufr (pământurile necredincioșilor)”, se arată în explicația foto.