Cum i-a PĂCĂLIT doamna Eufrosina pe escrocii care au încercat să-i fure economiile de o viață

Publicat: 04 11. 2014, 09:02

Un deținut și o femeie aflată în libertate au fost prinși de polițiștii bucureșteni după ce o bătrână, pe care au încercat să o înșele prin telefon, a anunțat Poliția, după care le-a dat un plic cu hârtii decupate în formă bancnotelor de 100 de lei, au declarat surse din Poliție.

Potrivit surselor citate, Eufrosina Stancu, o femeie în vârstă de 81 de ani, a fost sunată, vineri, de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului ei și care i-a spus că acesta a lovit cu mașina un copil, internat în stare gravă duipă accident. Așa-zisul avocat i-a mai spus bătrânei că are nevoie de 13.000 de euro pentru a se înțelege cu familia victimei, în așa fel încât autorul „accidentului” să nu ajungă la închisoare.

Ulterior, escrocul a anunțat-o pe bătrână că își va trimite asistenta să ia banii și i-a cerut adresa.

Victima și-a dat însă seama că riscă să fie înșelată și a apelat la un vecin, avocat, după care a sunat la 112.

Oficiali din cadrul Poliției Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că bătrâna a decupat ulterior mai multe hârtii, după forma unei bancnote de 100 de lei, le-a pus într-un plic pe care l-a sigilat și a așteptat ca „asistenta avocatului” să vină la ea.

„Astfel, imediat după ce ar fi preluat plicul, femeia a fost interceptată și imobilizată, fiind condusă la sediul secției în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că femeia ar fi fost contactată telefonic de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, deținut în penitenciar, care i-ar fi cerut să meargă acasă la victimă, pentru a ridica o sumă de bani”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Capitalei.

Polițiștii au descins în celula deținutului, de la Penitenciarul Giurgiu, unde au găsit un telefon mobil și o cartelă SIM, care au fost ridicate.

Deținutul și complicea lui, pusă sub control judiciar, sunt cercetați pentru tentativă de înșelăciune și complicitate la tentativă de înșelăciune.