Complot al neo-naziștilor, ofițerilor de poliție de extremă dreapta și foștilor soldații, descoperit în Germania

Publicat: 03 08. 2020, 21:30
Actualizat: 05 08. 2020, 10:06

Un complot neo-nazist cu scopul de a ucide zeci de persoane, stabilit în  „Ziua X” a fost descoperit în Germania.

Fanaticii de extremă dreapta, printre care și un polițist, au ucis zeci de oameni, fiind considerați dușmani

Serviciile secrete au descoperit că fanaticii de extremă dreaptă  au întocmit o listă de 25.000 de nume de adrese ale țintelor sale.

Un polițist german se număra printre cei 30 de membri ai unui grup terorist numit Nordkreuz, potrivit rapoartelor din Germania.

Grupul – unul dintre numeroasele grupări extremiste drepte din toată țara – a folosit calculatoarele poliției pentru a identifica țintele.

Membrii grupului neagă complotul de a-și ucide țintele, dar transcrierile obținute de New York Times arată că unul dintre anchetatori, în 2017, a declarat: „Oamenii urmau să fie adunați și uciși”.

Ziarul german ”RND” a declarat că dezvăluirile au ieșit la iveală atunci când un raport a fost înaintat Comisiei de Supraveghere a Colectării informațiilor din Bundestag.

Trei membri ai grupului se află sub anchetă după ce se presupune că au furat o mitralieră a poliției, împreună cu 10.000 de runde de muniție.

La sfârșitul săptămânii trecute, BfV a declarat că are cunoștință de 24.100 de extremiști de dreapta din Germania – cu 12.700 de mărci „orientate către violență”, transmite DW.

Politicianul Martin Dulig, ministru al Economiei și șeful Partidului Social Democrat (SPD) din statul Saxonia, a declarat pentru ziarul ”Die Welt” că cineva a trimis o armă falsă la el acasă.

El a spus: „Sunt amenințat și insultat în fiecare zi, la fel ca mulți alți politicieni și cetățeni care lucrează pentru a sprijini societatea noastră umană și democrația noastră”.

„Nu fac publică majoritatea acestor amenințări … dar aceasta a fost destinată familiei mele.”

Foștii ofițeri de poliție și soldați au trasat „Ziua X” cu „mare intensitate”, potrivit unor surse din cadrul Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (BfV) – agenția de informații interne din Germania.

Dirk Friedriszik, un parlamentar în nord-estul statului Mecklenburg-Pomerania de Vest, a declarat pentru New York Times:

„Mă tem că am văzut doar vârful aisbergului.”

El a avertizat că extremiștii de extremă dreaptă erau bine infiltrați în armată și poliție.

El a continuat: „Toate aceste discuții despre ”Ziua X” pot părea ca niște fantezii pure. Dar dacă te uiți mai atent, poți vedea cât de repede se transformă într-o planificare serioasă – și complot. ”