Cum răspunde internetul la donația de 100 de euro a Rusiei pentru „Cumințenie”

Publicat: 27 09. 2016, 11:58
Actualizat: 26 03. 2019, 08:21

„Ambasadorul Rusiei a anunțat cu mândrie că a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului. Considerăm că suntem jigniți, așa că vă invit să returnăm bacșisul în monede cât mai mic. Un cent ar fi suficient dacă ne-am aduna suficienți. Oricum, ar fi bine să nu rămânem datori, așa cum sunt rușii față de noi cu niște zeci de tone de aur, dacă ne oprim doar aici”, se arată pe pagina evenimentului anunțat pe Facebook.

Ambasada Rusiei la București a anunțat că a făcut o „donație modestă”, în valoare de 100 de euro, pentru campania de achiziție a sculpturii „Cumințenia Pământului” a lui Brâncuși. Totodată, anunțul este însoțit de o replică video la clipul lansat de o agenție de publicitate în sprijinul acestei campanii, în care Ambasada Rusiei arată că România s-a reconstruit și industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice.

„Copiii trebuie să învețe istoria adevărată”, se spune în clipul respectiv, publicat de ambasada rusă la București. Acesta este primul gest public de imagine al noului ambasador al Rusiei la București, Valeri Kuzmin, trimis de administrația lui Putin de la Chișinău în România.