Cum răspunde medicul Radu Zamfir, după ce STS l-a certat că nu a trimis coordonatele exacte

Publicat: 08 02. 2014, 14:02
Actualizat: 06 02. 2019, 22:23

Medicul Radu Zamfir a explicat „misterul” dialogului pe care l-a avut cu autoritățile în primele momente de după prăbușirea avionului.

Invitat în platoul unei emisiuni, medicul Radu Zamfir, unul dintre pasagerii aflați în avionul prăbușit în Apuseni pe 20 ianuarie, a comentat pe marginea afirmațiilor făcute recent de reprezentanți ai Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precizând că, dincolo de greșelile pe care le-ar fi făcut în comunicarea cu serviciul unic de urgență, a încercat să facă tot ce a putut pentru a se salva pe el și pe toți ceilalți din avion.

Astfel, după ce STS a arătat că datele furnizate de medicul Radu Zamfir la 112 reprezentau,  de fapt, ora afișată pe ecranul telefonului mobil, și nu coordonatele geografice ale locului accidentului, Zamfir a declarat: „Eu sunt un utilizator mediu de electronice. În condițiile date, repet, ale traumatismului, ale traumei efective, în condițiile acelea cred că am făcut tot ceea ce am putut”, a spus el.

„Este posibil să le fi dat ora, este foarte probabil. Însă, ceea ce pot să vă spun este că am stabilit o legătură, am transmis ce am transmis și, ulterior, i-am ajutat pe cei din jurul meu. Eu am suferit un traumatism cranian cu pierderi de cunoștință, o contuzie pulmonară, o impotență temporară a mâinii stângi”, a adăugat medicul.

În urma accidentului aviatic din Apuseni și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și Aurelia Ion, ofițer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din București. Aceasta a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent.