Cum se dă șpaga la Liceul Bolintineanu. Varianta elevului de-a XII-a: „Banii se pun în șervețele sau în pachetul de țigări”

Publicat: 05 07. 2013, 14:35
Actualizat: 29 07. 2014, 22:06

„Șpaga se dă în șervețel sau în pachetul de țigări, după cum știm cu toții”, a spus la câteva minute după ce a ieșit de la ultima probă scrisă a Bacalaureatului unul dintre liceenii de-a XII-a de la liceul Dimitrie Bolintineanu.

Tânărul, care s-a prezentat drept Păun Andreas, a povestit și care este mercurialul șpăgii la Bac la „Bolintineanu” – „100 de lei pentru comisia de supraveghere și 30 de lei pentru supraveghetorul de sală”.

Mai mult, acesta a precizat și că banii au fost ceruți înainte de susținerea probelor scrise pentru a se constitui așa numitul „fond de protocol”.

Întrebat dacă se află pe lista celor o sută de elevi care vor fi audiați de polițiști săptămâna viitoare, liceanul a afirmat că a fost chemat, dar că își va demonstra „nevinovăția”: „M-au chemat la audieri, mă duc să-mi demonstrez nevinovăția”, a spus acesta.

În fața camerelor de luat vederi, liceanul i-a luat apărarea și fostei directoare a liceului, Costica Vărzaru, pe care susține că o cunoaște de 12 ani, de când învață în liceu. „Doamna directoare, strict profesional, este o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. A avut o implicație activă în tot ce a însemnat activitatea acestui liceu”, a punctat Păun.