Cum se descurca Klaus Iohannis la școală: Licean model, primul la examenul de treaptă

Publicat: 19 11. 2019, 10:47

Klaus Iohannis, în vârstă de 60 de ani a absolvit școala generală în Sibiu, la secția de germană, apoi a intrat la actualul Colegiu Național Samuel von Brukenthal, una dintre școlile de elită ale orașului în care peste câțiva ani a devenit primar. Profesorii și foștii colegi au numai cuvinte de laudă despre președintele în fucnție al României.

Pe vremea când în clasa a X-a elevii dădeau examen de treaptă pentru a trece în clasa a XI-a, Klaus Iohannis a obținut cea mai mare notă.

„Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea așa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micșorat dintr-a X-a într-a XI-a și bineînțeles că a rămas. S-a remarcat prin firea deschisă și încrederea de sine. Nu era deloc o fire șovăielnică, știa ce dorește și era și apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradițională a școlii, de la drumeții montane la excursii cu bicicletele, tabere de ski, toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, cel care era directorul liceului în 2014 pentru adevărul.

 După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme”, a povestit un fost coleg.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activitățile practice. Ca performanță studențească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanța câtorva colege care aveau numai note de 10!”, a povestit un fost coleg de grupă.