Cum se vede de la Cotroceni „scandalul cărnii de cal”. Băsescu: „O etichetare falsă ar decredibiliza România. Riscăm să avem restricții la export”

Publicat: 10 02. 2013, 17:59
Actualizat: 06 05. 2019, 18:32

Scenariul în care s-ar demonstra că transportul de carne de cal reclamat de francezi a plecat din România cu o etichetare greșită, drept carne de vită, riscă să ducă la restricționarea exporturilor în Uniunea Europeană, susține președintele Traian Băsescu.

„E o mare problemă. De se va constata că au existat nereguli la expeditor, în România, România va fi decredibilizată pentru mulți ani. Sper că nu se va întâmpla acest lucru”, a spus președintele, amuzat de formularea „scandalul cărnii de cal” prin care cazul britanicilor care au descoperit în lasagna un substitut al cărnii de vită provenit din România a fost preluat în presă.

Traian Băsescu nu a făcut nicio referire concretă la rezultatele anchetei pe care Ministerul Agriculturii o face în cele două abatoare de unde provine carnea exportată în Franța, limitându-se doar la aprecierea că „speră să nu fie de la noi o etichetare falsă”. „Asta va decredibiliza România. Riscurile sunt extraordinar de mari să avem restricții la export”, a susținut Băsescu.