Cum va fi vremea în acest weekend. Schimbarea anunțată de meteorologi pentru săptămâna viitoare

Publicat: 24 03. 2018, 08:34
Actualizat: 25 03. 2019, 21:13

„Sâmbătă și duminică, vremea va fi deosebit de rece, se mențim maxime cu 10-12 grade mai mici față de mediile climatologice, astfel că maximele vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar minimele vor fi între -14 grade în nordul Moldovei și -1 grad în Banat și în zona litoralului”, adeclarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu.

Potrivit ANM, după acest sfârșit de săptămână, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile vor ajunge la 10-12 grade.

„În perioada următoare, nu vor mai fi nici intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi în creștere de la zi la alta, astfel încât, pe la începutul săptămânii viitoare, ne așteptăm chiar la maxime de 10-11 grade. (…) Treptat, pe fondul acestei încălziri a vremii, precipitațiile care vor mai fi în țară, puține, pe arii destul de restrânse în special în jumătate de sud a țării vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Încă începând din primele zile ale săptîmânii viitoare, temperaturile se aproprie de normalul acestei perioade”, a explicat reprezentantul ANM, pentru MEDIAFAX.

Vineri, până la ora 15.00, a fost în vigoare un cod portocaliu de ninsori și viscol pentru 11 județe și Capitala, iar până la ora 20.00, ANM a emis un cod galben de ninsori pentru 13 județe din estul și sud-estul României.