Cuplul Iohannis s-a fotografiat alături de președintele SUA și Melania Trump

Publicat: 25 09. 2019, 14:18

„Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la recepția oferită în onoarea șefilor de delegații participanți la Adunarea Generală a ONU”, se arată în mesajul postat, miercuri, pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohanis care însoțește fotografia.

Klaus Iohannis se află de marți până joi în SUA, la New York, unde a condus delegația României la a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Potrivit agendei oficiale, șeful statului a fost prezent,de la 1.00, ora României, la recepția oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații, iar de la 1.40, ora României, a participat la recepția tradițională oferită de președintele SUA Donald Trump și Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegații.

Ultima vizita a președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite a fost pe 20 august.

Șeful statului român și președintele SUA Donald Trump au adoptat, la Casa Albă, o declarație comună privind întărirea relațiilor România-SUA.

Președintele Iohannis a spus atunci că întâlnirea cu omologul american a fost una foarte bună. La rândul său, Donald Trump, a reiterat intenția consolidării parteneriatului cu România, prin intensificarea relațiilor bilaterale militare și comerciale, precum și prin susținerea eforturilor de eliminare a vizelor pentru români.