Cursuri suspendate la un liceu din Arad, unde 40 de elevi au ajuns la spital după o deratizare / S-a întocmit dosar penal

Publicat: 14 01. 2020, 13:44

Update

Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării din școală, în Arad

Inspectoratul de Politie Județean Arad face arată că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizați, luni seara, că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit și edeme la nivelul fetei si al ochilor, greață si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție și dezinfecție, care au avut loc la școală.

„În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara. În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice”, anunță Poliția.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, declara, marți, pentru MEDIAFAX, că toate substanțele folosite pentru dezinsecție și deratizare sunt autorizate și că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

Corpul de Control al ministrului Sănătății urmează să ajungă la Arad.

Știre inițială

Administratorul firmei care a făcut deratizarea în la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad, de unde 40 de copii au ajuns la spital spune că toate substanțe care au fost folosite pentru dezinsecție și deratizare sunt autorizate. 

Administratorul Veres Csaba a declarat, marți, pentru Mediafax, că toate substanțele folosite pentru dezinsecție și deratizare sunt autorizate și că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

„Am fost audiat și la Prefectură, am dat declarație și la poliție. S-au utilizat toate substanțele avizate de Ministerul Sănătății, conform legii, pe suprafețe și atâta tot. Din punctul nostrum de vedere, nu este vina noastră. Suprafța asta este pentru suprafețe, adică se dă și pe pereți. N-ar trebui să aibă efecte negative asupra oamenilor, substanța având o toxicitate foarte redusă”, a spus Veres Csaba, administratorul firmei de deratizare.

Corpul de Control al ministrului Sănătății ajunge, marți, la Arad, după ce 40 de elevi ai Liceului German s-au intoxicat, luni, la școală. Prima bănuială a autorităților se îndreaptă către firma care a făcut deratizarea în instituție.

Potrivit prefectului de Arad, Gheorghe Stoian, comisiile de anchetă nu au descoperit substanța care ar fi dus la intoxicarea elevilor, însă se așteaptă rezultatetele analizelor criminaliștilor.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au fost suspendate, marți, din odinul prefectului de Arad, după ce zeci de elevi s-au intoxicat, luni, cu o substanță încă necunoscută.

Școala, dar și societatea care a făcut deratizarea, sunt verificate. 40 de elevi au ajuns până marți dimineața la Spitalul din Arad cu iritații ale pielii, ochilor și cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanților Prefecturii Arad, 14 copii au fost internați.