Cursurile la școlile din Capitală se încheie mai devreme miercuri în urma avertizărilor meteo

Publicat: 20 09. 2017, 10:44

Mihaela Ciho, inspector școlar general adjunct, a declarat că a transmis o notă de informare către toate unitățile de învățământ din București privind avertizările meteorologilor.

„La nivelul inspectoratului școlar, în cursul acestei dimineți, am transmis o notă de informare către toate unitățile de învățământ din municipiul București privind avertizarea meterologică. Este cunoscut faptul că în municipiul București, practic, sunt cuprinși 250.000 de elevi și preșcolari în învățământul de stat și 30.000 de elevi și preșcolari în învățământul privat. Este foarte important să luăm toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța acestora. Având în vedere informarea meteorologică de la această oră, astăzi vom lua măsura analizării în consiliile de administrație a unităților de învățământ care își desfășoară activitatea în programul de după-amiază, astfel încât cursurile să se încheie cel târziu la ora 19”, a declarat inspectorul școlar general adjunct.

Primarul general al Capitalei a propus însă ca școlile să-și încheie cursurile de la ora 17.00.

„Pentru siguranță, eu înțeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înțelept să se înceapă închiderea cursurilor pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu toți stau în proximitatea școlilor, există și situații în care transportul este puțin mai departe de școală, pentru a ajunge acasă”, a declarat Gabriela Firea.

Ulterior, Mihaela Ciho a precizat că mențiunea primarului general va fi transmisă către unitățile școlare astfel încât, practic, cursurile să se încheie în jurul orei 17.00.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite, miercuri, mai multe atenționări cod galben de furtuni pentru Capitală și mai multe județe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în București după ora 20.00.