Cutremur 5,3 grade în România. Seismul s-a resimțit în Ucraina, Moldova, Bulgaria. UPDATE

Publicat: 28 12. 2016, 08:14

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 1.20 și a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, revizuirea fiind făcută de la 5,2 cât a fost anunțat inițial. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 98,9 de km și a fost resimțit în mai multe județe din Sud-Est și în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marți spre miercuri în Vrancea a fost resimțit în Ucraina, Moldova, Bulgaria și în vestul Turciei.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgență 112 în urma cutremurului.

Totodată, ISU București-Ilfov a anunțat că un echipaj a fost trimis în zona Centrului Istoric al Capitalei pentru verificări, zona fiind cunoscută pentru clădirile cu risc seismic.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, pe pagina de Facebook, că „echipe operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere”.

Nu s-au înregistrat efecte în urma cutremurului cu magnitudine de 5,2 pe scara Richter produs în zona seismică Vrancea în noaptea de marți spre miercuri și resimțit inclusiv în Capitală, a anunțat și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„De la ora producerii cutremurului și până în acest moment nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte”, potrivit unei informări postate de reprezentanții DSU pe pagina de Facebook.