Cutremur serios, vineri seară, în zona Insulei Creta din sudul Greciei. Ce magnitudine a avut seismul

Publicat: 18 09. 2020, 22:57
Actualizat: 18 09. 2020, 23:05
Cutremur în județul Olt! Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs, vineri seară, în zona Insulei Creta din sudul Greciei, fiind simţit puternic, anunţă autorităţile de la Atena.

Seismul a avut loc la ora locală 19.28 (19.28, ora României), la adâncimea de 51 de kilometri, conform Institutului de geodinamică din Atena, citat de Mediafax.

Epicentrul mişcării telurice a fost la 17 kilometri vest-sud-vest de localitatea Arvi, situată pe Insula Creta.

FOTO: Mediafax

Până în acest moment, nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative, dar cutremurul s-a simţit puternic pe Insula Creta.

Grecia, ”lovită” și de ciclonul ”Ianos”. Uraganele mediteraneene au reapărut după aprope 15 ani

Rarul ciclon ” Ianos” a „lovit” joi seara insulele Zakynthos, Kefalonia, Ithaca. Serviciul meteorologic național al Greciei a emis o Alertă Roșie de nivel superior pentru condiții de vânt, ploaie și furtună.

Astfel de furtuni – pe care unii meteorologi le numesc Medicanes, sau uragane mediteraneene – erau practic nemaiauzite înainte de anii 1990, dar în ultimii ani au devenit o apariție mai regulată din cauza creșterii temperaturii mării.

Cel puțin două zboruri au fost redirecționate în Grecia vineri devreme, în timp ce țara se pregătea pentru o furtună asemănătoare unui uragan care lovea Marea Ionică.

Două zboruri Ryanair către insula ioniană Cefalonia nu au putut ateriza pe aeroportul local și au fost redirecționate către Atena.

Locuitorii locali au raportat întreruperi de curent, deteriorări ale acoperișurilor și căderea copacilor.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare din insulele grecești arată mări agitate care bat în mod normal plaje idilice și copaci care se îndoaie cu forța vântului în timp ce ploaia bate pământul.