Dacian Cioloș: ”De data asta am reușit să votez. Sunt cozi de sute de metri la Bruxelles”

Publicat: 16 11. 2014, 18:32

”De data asta am reușit să votez, după ore bune de așteptare la coadă, la Ambasada României la Bruxelles. Sunt cozi de sute de metri – e regretabil ca oamenii trebuie să-și sacrifice o jumătate de zi pentru a-și exercita un drept fundamental”, a scris Cioloș pe Facebook.

Răspunzând unui comentariu, în care era acuzat că, în calitate de fost demnitar, ar fi trebuit să aștepte până votează ultimul român din diaspora, Cioloș a răspuns: ”În calitate de cetațean român, am stat la rând și am votat când mi-a venit rândul, după vreo trei ore și jumătate. Când am avut calitatea de comisar european, mi-am făcut treaba conform responsabilității pe care am avut-o. Sper ca fiecare să-și asume responsabilitatea pe care o are. Eu mi-am asumat-o azi pe cea de cetățean”.

Cioloș a precizat că la turul I nu a putut vota. ”Data trecută nu am reușit să votez, încercând să votez ultimul. Cât am fost demnitar, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a nu înșela încrederea oamenilor care au crezut în mine. Acum sunt doar simplu cetățean și îmi asum cu demnitate și acest statut, votând, așa cum sunt condițiile, pentru că din păcate nu pot să le schimb eu. Pot doar să mă exprim și o fac. Dar în calitatea de cetățean”, a mai spus Cioloș.