Daniel Morar: Nu candidez pentru funcția de procuror general pentru că procedura de selecție este netransparentă

Publicat: 02 10. 2012, 14:22
Actualizat: 13 07. 2016, 02:32

Daniel Morar a declarat pentru postul public de televiziune că nu se înscrie la concursul pentru funcția de procuror general. Morar a precizat că procedura inițiată de ministrul Justiției Mona Pivniceru este netrasparentă. „Nu avem transparență în ceea ce privește procedura de selecție. Acesta este și motivul pentru care nu îmi voi depune candidatura.” Laura Codruța Kovesi al cărei mandat de procuror general a încetat a declarat luni 1 octombrie că nu exclude o candidatură pentru funcția de procuror șef al DNA.

„Procedura nu este real transparentă. Acestă procedură asigură transparența numai pentru depunerea candidaturilor. Nu asigură transparența pentru selecția pentru selectarea proiectelor de management, interviuri sau criterii de selecție. Nu avem transparență în ceea ce privește procedura de selecție. Acesta este și motivul pentru care nu îmi voi depune candidatura. Trebuie să existe o șansă”, a declarat Daniel Morar la postul public de televiziune. 

Procedura de înscriere pentru concursul de selecție a viitorului procuror general se încheie miercuri 3 octombrie.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că ar fi „inacceptabil” și „scandalos” ca Guvernul și ministrul Justiției să propună o rocadă între Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar la DNA și Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorința președintelui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat luni 1 octombrie că „rocada Kovesi-Morar” reflectă o procedură un pic ciudată și a arătat că este convins că cei doi nu sunt de neînlocuit, în România fiind și alți procurori buni.”Sunt convins că mai sunt și alți procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit”, a spus Ponta la Antena 3.