David Popovici, felicitat de Iohannis și Ciucă după câștigarea celei de-a doua medalii de aur la CM de Natație de la Budapesta

Publicat: 22 06. 2022, 21:27
Actualizat: 22 06. 2022, 21:36
Sursa foto: Profimedia

Președintele României Klaus Iohannis și premierul Nicolae CIucă au ținut să-l felicite pe înotătorul David Popovici, pentru performanța din această seară. El a câștigat a doua sa medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, în proba de 100 de metri liber. 

”O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!”, a scris președintele Iohannis pe pagina sa de Facebook.

”David a scris istorie și astăzi, la proba de 100 de metri liber! Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României. Felicitări, David Popovici!”, a fost mesajul postat de premierul Nicolae Ciucă.

După titlul câștigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric, dar cu emoții, și în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici fiind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. Mai mult, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.