De ce nu poate fi condamnat bărbatul care, anul trecut, a împins o femeie și pe copilul acesteia în fața unui tren din Gara Frankfurt. „Îmi pare foarte rău, în special pentru familie”

Publicat: 19 08. 2020, 21:06
De ce nu poate fi condamnat bărbatul care, anul trecut, a împins o femeie și pe copilul acesteia în fața unui tren din Gara Frankfurt (FOTO: Pixabay)

Bărbat care, anul trecut, a fost acuzat că a împins un băiat şi pe mama sa în faţa unui tren din Gara Frankfurt şi-a cerut scuze miercuri la tribunal.

De asemenea, o altă femeie, care avea 78 de ani la momentul faptelor, a fost împinsă de atacator pe peron şi a suferit răni grave în urma căzăturii.

Mama copilului a reuşit să se salveze în ultimul moment din fața trenului, însă băiatul său, în vârstă de 8 ani, nu a supraviețuit impactului.

Bărbatul a fugit de la locul faptei, dar a fost prins în afara gării. Moartea violentă a copilului a șocat, atunci, întreaga Germanie.

Acum, acuzatul de origine eritreeană, în vârstă de 41 de ani, care a locuit în Elveţia, înainte să se mute în Germania, nu poate fi condamnat din cauza unei boli psihice de care suferă, conform unei evaluări preliminare a stării sale de sănătate mintală.

În acest context, el nu a fost inculpat, iar acuzarea caută să obţină plasarea sa permanentă într-o unitate psihiatrică, având în vedere temerea că ar putea comite alte atacuri.

„Îmi pare foarte rău, în special pentru familie”, a spus bărbatul, citat într-o declaraţie prezentată de avocatul său în prima zi a procesului în oraşul german.

Bărbatul avea, din anul 2006, reşedinţa în Elveţia, la Zurich, potrivit Digi 24. Căsătorit şi tată a trei copii, el era considerat un exemplu de integrare, până când a fost dat în urmărire de poliţia elveţiană după ce şi-a încuiat familia în apartament şi a sechestrat o femeie pe care anterior a ameninţat-o cu un cuţit.

Copil de 11 ani din Botoșani, spulberat de tren în timp ce muncea

Un copil în vârstă de 11 ani, din satul Cătămărești-Deal, comuna Mihai Eminescu (județul Botoșani), a fost spulberat, pe 14 august, de un tren de călători, în timp ce căra o roabă cu materiale. În urma impactului cu trenul Regio Botoșani – Suceava, minorul a decedat.