De necrezut! Un bărbat și o femeie au fost folosiți drept sclavi la o fermă din Iași. Cum s-a aflat totul

Publicat: 04 12. 2019, 14:43

O femeie de aproximativ 40 de ani și un bărbat de 53 au fost sclavi la o fermă din județul Iași. Prima dată când nu au fost lăsați să plece de la fermă și obligați să muncească a fost în 2015, în perioada iunie-septembrie.

Doi ani mai târziu situația s-a repetat, pentru două săptămâni. Bărbatul de 53 de ani le-a spus anchetatorilor că a mers de bună voie să lucreze, însă în momentul în care și-a cerut banii, proprietarul fermei a refuzat să îl plătească.

A reușit să plece, însă fermierul a venit după el, l-a luat cu forța și l-a adus înapoi la muncă. A fost salvat de ginerele său, care a venit să îl caute.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în anii 2015 și 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un bărbat, de 53 ani, ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică și morală, un bărbat și o femeie, iar prin amenințări și acte de violență i-ar fi obligat să rămână la ferma sa pentru a munci împotriva voinței lor”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Bărbatul care i-a ținut cu forța pe cei doi a fost reținut de către polițiști în urma unor perecheziții.

„La data de 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Ciurea, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de supunere la muncă forțată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violențe”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații Judecătoriei Iași au admis solicitarea procurilor.

Dosarul este instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.