Debitele DUNĂRII sunt în ușoară creștere, fluviul este monitorizat din oră în oră. Pentru moment nu există RISC DE INUNDAȚIE

Redactor:
Corespondenti
Debitele DUNĂRII sunt în ușoară creștere, fluviul este monitorizat din oră în oră. Pentru moment nu există RISC DE INUNDAȚIE
Debitele Dunării sunt în ușoară creștere, marți, față de ziua precedentă, în județul Mehedinți, însă deocamdată nu există risc de inundații, fluviul fiind monitorizat din oră în oră, a informat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinți.

Debitele Dunării sunt în ușoară creștere, marți, față de ziua precedentă, în județul Mehedinți, însă deocamdată nu există risc de inundații, fluviul fiind monitorizat din oră în oră, a informat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinți.

La nivelul județului Mehedinți a fost activată, marți, celula de criză în condițiile în care a fost emisă o avertizare hidrologică de inundații în zona Dunării, autoritățile monitorizând fluviul din oră în oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul de Mehedinți, Ion Mîțu, a declarat că, în urma analizării situației de pe fluviu, în cursul zilei de marți s-a constatat că debitele Dunării sunt în ușoară creștere, neexistând însă, deocamdată, pericol de inundații.

„Monitorizăm din două în două ore tot ce se întâmplă pe Dunăre, nu avem probleme, dar suntem pregătiți, indiferent dacă am avea sau nu probleme”, a spus prefectul de Mehedinți.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinți, Adrian Drăghici, debitul Dunării a fost, marți, de 4.100 mc/s și va ajunge, în cinci zile, la 4.800 mc/s.

„Încă de aseară (n.r. – luni seară) am intrat în monitorizare din oră în oră, având în vedere adresa pe care am primit-o de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, avem observatori de la Baziaș până la Calafat”, a declarat Drăghici.

Directorul Sistemului Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier, Teodor Pavelescu, a declarat că, începând de miercuri, vor fi luate măsuri și în cadrul Hidroelectrica pentru a nu se crea fluctuații de debite pe fluviu.

„Hidroelectrica a cerut dispecerului național în mod expres să scoată grupurile de la Porțile de Fier în reglaj secundar și asta se va întâmpla începând de mâine (n.r. – miercuri) și să le folosească cât mai puțin pentru rezerve terțiare astfel încât regimul de funcționare să fie cât mai uniform, astfel încât să nu se producă variații de debite în aval pentru ca Dunărea să se propage lin astfel încât să nu se creeze suplimentar probleme aval de Călărași”, a spus Pavelescu.

În județul Mehedinți sunt în continuare 42 de nave ancorate în porturi, ele nefiind prinse între sloiuri, dar nu-și pot continua drumul din cauza problemelor cauzate de gheață pe alte sectoare ale Dunării.

Potrivit autorităților din Meheidinți, o problemă ar apărea pe Dunăre atunci când sloiurile dislocate din Serbia vor ajunge în zona respectivă. În condițiile în care ele nu se vor topi, a fost pregătită o navă pentru a le sparge, astfel încât să nu se formeze poduri de gheață.

Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență a decis, luni, să transmită avertizări hidrologice către 12 prefecturi din zona Dunării, după ce s-a constatat că pot avea loc fragmentări ale podurilor de gheață și creșterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Oltenița.

Un comitet național de urgență și alte 12 județene monitorizează situația Dunării, în timp ce o celulă de criză analizează la Ministerul Transporturilor oportunitatea dinamitării podului de gheață de la Călărași, dar situația este sub control, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide