Decesele de Covid-19 vor scădea „dramatic” în 2022 și rata de mortalitate va fi ca la gripă, spune Bill Gates

Publicat: 18 11. 2021, 08:50
Sursa foto: Shutterstock

Ratele deceselor și infecțiilor de Covid-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere până la jumătatea anului viitor, presupunând că noi variante periculoase nu vor apărea între timp, a spus Bill Gates, potrivit bloomberg.com.

Între imunitatea naturală și cea dată de vaccin și tratamentele orale emergente, „rata mortalității și rata îmbolnăvirilor ar trebui să scadă destul de dramatic”, a declarat fondatorul miliardar al Microsoft Corp., joi, la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Constrângerile privind vaccinarea lumii împotriva Covid-19 se vor schimba anul viitor, a spus Gates, pe măsură ce problemele de aprovizionare sunt rezolvate.

„Vaccinurile sunt o veste foarte bună, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate pe măsură ce ieșim la mijlocul anului viitor și, prin urmare, vom fi limitați de logistică și cerere”, a spus Gates într-un interviu virtual cu redactorul-șef de știri al Bloomberg, John Micklethwait.

Gates spune că nu este clar în multe țări care va fi nivelul cererii, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

El a adăugat că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa, de asemenea, pentru a reduce amenințările viitoarelor pandemii.