DECIZIA FINALĂ pentru Cristian Cioacă în procesul de furt între soți

Publicat: 24 10. 2012, 14:25
Actualizat: 17 02. 2019, 08:59

Polițistul Cristian Cioacă a fost achitat, miercuri, în procesul de furt între soți, după ce magistrații Curții de Apel Brașov au respins recursul formulat de familia Ghinescu la sentința Judecătoriei care îl achitase pe agent, decizia fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă, iar familia Ghinescu este obligată să plătească 600 de lei, reprezentând cheltuieli judecătorești.
La pronunțarea sentinței nu au fost de față avocații celor două părți, sentința fiind citită în prezența reprezentanților presei.

În 26 iunie 2011, Judecătoria Brașov l-a achitat pe Cristian Cioacă și a respins, totodată, despăgubirile civile cerute de familia avocatei dispărute Elodia Ghinescu.
Atunci, Crina Marilena Radu, avocata familiei Ghinescu, a formulat recurs la decizia Judecătoriei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul polițistului Cristian Cioacă și au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru „furt între soți”.
Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă și-ar fi păgubit soția de bunuri în valoare de 500.000 de lei și pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numărau decorații militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naționale, o haină de blană și două rochii de mireasă ale Elodiei.

De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărți de specialitate, diplome, mobilier și laptop. Cioacă nu a oferit nicio informație despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, „pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală”, se menționa în rechizitoriu.
Urmăriea penală împotriva lui Cioacă în acest dosar a început în septembrie 2009, când foștii săi colegi de la Secția 3 de Poliție Brașov, i-au adus la cunoștință acestuia, conform procedurii, că a fost începută urmărirea penală pe numele lui pentru acuzația de „furt între soți”.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri formulate în 18 septembrie 2008 de către părinții Elodiei Ghinescu, care au solicitat atunci punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Brașov a cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde, așa cum intenționa.