Decizia luată de iubita lui Dragnea, Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea și Carmen Dan, după ce site-ul Times New Roman a fost amendat de CNCD

Publicat: 26 04. 2018, 13:13
Actualizat: 25 03. 2019, 22:12

Irina Tănase, partenera de viață a liderului PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul Capitalei Gabriela Firea și miniștrii Carmen Dan și Lia Olguța Vasilescu au dat în judecată reprezentanții publicației online Timesnewroman, obiectul cauzei fiind acțiune în răspundere delictuală.

Pentru acest dosar, înregistrat la finele lunii martie la Tribunalul București, nu a fost încă stabilit un termen.

Acțiunea acestora a fost depusă după publicarea unui articol pentru care de altfel, miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea firmei care administrează Times New Roman și a autorilor cu 16.000 de lei.

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …””, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale”, potrivit CNCD.